Tisk Email

Úprava zeleně

V oblasti úprav zeleně se specializujeme především na

  • kácení stromů
  • prořez suchých, polámaných a nebezpečných větví
  • frézování pařezů
  • odstranění pařezu vykopáním nebo vytrháním
  • štěpkování dřevní hmoty do průměru 14 cm
  • štípání dřeva do průměru 100 cm a délky 110 cm
  • mulčování travních porostů s náletem dřevin do průměru 8 cm
img_9854jpg.JPG

 

04-07-12-05-30-55-snimek-054jpg.jpg

Odstranění pařezu frézováním

V případě potřeby odstranění pařezu v místech, kde se nachází nějaké podzemní zařízení, nebo v místech kde by mohlo dojít k poškození komunikace nebo jiné stavby,  zvolíme frézování. Tento způsob je v tomto případě nejšetrnější. Je však nutné odstranit zeminu, kameny, nebo jiný materiál nacházející se v těsné blízkosti pařezu. Frézovat můžeme až do hloubky třiceti centimetrů pod povrch.

 

Drcení ořezaných větví - štěpkování

Nejefektivnější likvidace dřevní hmoty je štěpkování. Nedochází k rizikům jako u spalování a navíc získáme rozdrcenou hmotu - „štěpku". Můžeme ji  využít v okrasné zahradě jako dekoraci, nebo k ochraně rostlin a jejich kořenových systémů. Po vysušení se dá použít pro topení v kamnech.

04-07-12-05-45-21-img_1832jpg.JPG

 

Štípání dřeva.jpg

Štípání špalků

Na štípání dřeva používáme mobilní štípač upevněný na malém nakladači. Jeho výhodou je právě mobilita. Další důležitou věcí je snadná manipulace i s těžkými poleny a špalky. Bez větších problémů rozštípe kmeny do průměru 120 cm a délky 110 cm.

Po dohodě můžeme přijet a dřevo naštípat přímo u objednatele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               ... číst více
achiv novinek